do kasy suma: 0,00 zł
22/854 06 30
wyszukiwarka zaawansowana
Polityka prywatności

 

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady pobierania, przetwarzania oraz ochrony danych osobowych pobieranych od Klienta w trakcie dokonywania przez niego zakupów
w Sklepie Internetowym www.kraina-gadzetow.pl.

Przetwarzanie danych osobowych

 

1. Administratorem danych osobowych jest Pro arte marketing Marta Machalewska z siedzibą w Brwinowie, NIP 823 150 31 07, REGON 01175495.

2. Dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji zamówień składanych w Sklepie internetowym, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz do świadczenia usług drogą elektroniczną w zakresie prowadzenia konta osoby korzystającej ze Sklepu internetowego, a po wyrażeniu dodatkowej zgody, także w celu przesyłania informacji handlowych drogą elektroniczną.

3. Każdemu Klientowi, który podaje swoje dane osobowe w Sklepie internetowym przysługuje prawo wglądu do ich treści oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek niezbędne do realizacji celów związanych z korzystaniem ze Sklepu internetowego.

4. Dane osobowe podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych w celu realizacji umów zawartych za pośrednictwem Sklepu internetowego.

 

Bezpieczeństwo danych osobowych

 

1. Kraina gadżetów informuje, iż ochrona danych osobowych w Sklepie internetowym jest dla niej sprawą niezwykle istotną, z tego też względu zapewnia poufność wszelkich udostępnionych danych osobowych.

2. W celu zabezpieczenia danych osób korzystających ze Sklepu internetowego, kraina gadżetów stosuje protokół SSL.

3. W celu zapewnienia zabezpieczenia ochrony danych osobowych osoby korzystające ze Sklepu internetowego zobowiązane są do ochrony loginu oraz hasła, służących do zalogowania się w Sklepie internetowym. Osoby korzystające ze Sklepu internetowego ponoszą odpowiedzialnością za udostępnienie osobom trzecim loginu i hasła służących do zalogowania się w Sklepie internetowym.

4. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione, zgodnie z wymogami wynikającymi z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r.
o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2014 r. poz. 1182) oraz przepisów wykonawczych.

5. Pro arte marketing posiada zarejestrowaną bazę klientów w GIODO. Zgodnie z polskim prawem i interpretacją dokonaną przez GIODO dotyczącą przepisów o ochronie danych osobowych, każdy sklep internetowy, który przechowuje bazę swoich klientów powinien dokonać rejestracji bazy.

 

Pliki cookies

  

1. Sklep wykorzystuje pliki cookies (tzw. „ciasteczka”). Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez stronę internetową do urządzenia użytkownika.  Zapisywane i przechowywane są na  komputerze, tablecie lub smartphonie podczas odwiedzania  stron w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

2. Rodzaje plików cookies używanych przez Sklep:
Konieczne do działania sklepu: cookies sesyjne oraz cookies stałe pozwalające na zapamiętanie ustawień i wyborów użytkownika.

kraina-gadzetow.pl używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do oczekiwań i zainteresowań Klienta oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

3. Klient może określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w swojej przeglądarce internetowej.

 

 Postanowienia końcowe

   

 1. Sklep Internetowy zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki prywatności. 

 2. W sprawach nieuregulowanych zastosowanie mają odpowiednie przepisy ustawy o ochronie danych osobowych oraz Kodeksu cywilnego.

 3. Niniejsza Polityka prywatności obowiązuje od dnia 04.05.2017 r.

 

 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl